Maränger

Maränger
De blev riktigt spröda och goda. Testade både att göra små mini maränger och normalstora.

Ingredienser:

  • 200g äggvita ( 5-7 st)
  • 2 tsk citronsaft
  • 100+100 g socker
  • 200g florsocker
  • Valfri pastafärg
  1. Sätt ugnen på 100grader.
  2. Vispa de kylskåpskalla äggvitorna och citronsaft tills skummet
    börjar lyfta i rostfri skål. (Jag använde plastskål och det gick bra det med, förutsatt att skålen är helt ren)
  3. Strö i 100g socker och vispa med stora tag. Strö i resten av sockret under vispning.
  4. Öka till full hastighet och vispa tills de blir fast marängskum.
  5. Sikta florsockret och vänd ner det i marängskummet med hjälp av en slickepott.
  6. Vill du färga marängsmeten så kan du lägga i olika skålar och färga med en liten klick
    pastafärg i valfria färger.
  7. Lägg bakplåtspapper på plåtarna och börja spritsa marängtoppar. Strö på lite strössel om du känner för det.
  8. Grädda i ugnen tills de blivit torra
    Normalstora maränger: ca 90 minuter i ugnen
    Minimaränger: 20-25 min i ugnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *