Glutenfria mazarincupcakes har blivit mina absoluta favoriter. De är lätta att göra, fantastiskt goda och klara flera dagar utan att bli torra. Nu när det närmar sig jul gjorde jag en lite juligare variant med saffran, rivet citronskal och vit choklad.
Receptet räcker till 50 minicupcakes. Eller 16 normalstora. Gör en mindre sats om du ska gör minicupcakes och du inte planerar storbak. 😉
Ingredienser
500g Odense mandelmassa
250g rumsvarmt smör
5st ägg
1dl Semper mix (eller vetemjöl om du tål det)
2 förslag på mindre sats
200g/300g Odense mandelmassa
100g/150g rumsvarmt smör
3 st/4 st ägg
0,4dl/0,6dl Semper mix (eller vetemjöl om du tål det)
Fyllning
150g Odense vita chokladknappar, gärna mer 😉 (100g om du gör mindre sats eller hela påsen om du vill ha mycket choklad!)
2 pkt saffran á 0,5 g (1 pkt vid mindre sats)
1/2 riven citron (1/4-1/2 vid mindre sats)
Kan med fördel bakas dagen innan då de håller sig saftiga länge.
Jag hade grädde på mina och dekorerade med små tomteluvor gjorda av röd marsipan.
Har även bakat dem som halloween cupcakes fast utan saffran och vit choklad.
Jepp, kan bara hålla med. De var väääldigt goda :).
Tack så mycket Susanne!
Hej,
Jag måste bara prova göra dessa CupCakes till helgen!
Prova denna chokladkakan, en klar favorit. Jag brukar dock byta ut glasyren till CupCake frosting med Philadelphiaost…
http://www.svt.se/gokvall/recept/mauds-franska-chokladtarta
Mvh,
Liselotte (Lundabygdens Celiakiförening)
Hej Liselotte! Ja du måste verkligen testa för de är såååå goda! Jag har fortfarande några kvar och de är lika goda idag och de bakades i söndags.
Chokladkakan ser jättesmarrig ut. Den måste jag testa!
/Susanne