Cake Pops

20130116-082006.jpg
Cake Pops
Cake Pops är kort och gott kaka på pinne! Man tar smulor från en sockerkaka eller kex eller annat och blandar med philadelphiaost eller nutella eller annat krämigt. Sedan doppas det i choklad och dekoreras om man vill det. Ofta när jag gör den lägger jag den i en liten bakform istället för på pinne eller direkt på smörpapper utan pinne.

Det är också gott att ha fyllningen från dammsugare och göra till bollar och sedan doppa i choklad.

Ingredienser:
Ca 500g kaka (sockerkaka, kex, morotskaka, kladdkaka…)
150g creme cheese eller annan smaksättning
Träspett eller klubbpinnar

Smula ner den mjuka kakan och blanda med creme cheese (tex Philadelphiaost) eller annan valfri frosting eller glass.

Ställ kallt en stund så blir de lättare att rulla. Väg dem så blir de lika stora. Jag gör dem oftast 20 gram stora. Det tycker jag är en lagom mumsbit.

Ställ bollarna i frysen 15-30min och smält chokladen (någon du tycker om).

Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster. Doppa sedan bollarna i chokladen och sätt pinnarna i dricksglas eller i en frigolitbit så chokladen stelnar.

Vill du istället skippa pinnarna gör du följande:
Doppa bollarna i chokladen med hjälp av en gaffel. Lägg bollarna på en gaffel och sänk ner i chokladen. Lägg de doppade bollarna på smörpapper på en bricka. Innan chokladen stelnat strö valfritt strössel på bollarna. Ställ dem i kylen eller frys in dem.

Perfekt gå-bort present om du lägger dem i en fin ask.

20130116-083135.jpg

Bollar gjorda på morotskaka och philadelfiaost.

20130116-083023.jpg
Gjorda på samma fyllning jag använder i mina dammsugare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *