Skorpor

20130907-123455.jpg
Ljuvliga glutenfria skorpor som kan varieras med olika smaksättningar. Till lucia och jul är saffran mycket gott i! Resten av året gör jag kardemummaskorpor.

Ingredienser

  • 100g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 5 dl havremjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mandel, hela eller i bitar (kan uteslutas)
  • Smaksättning: 1g saffran eller 2 tsk vaniljsocker eller 1/2-1 tsk mald kardemumma
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret och häll sedan över i en bunke.
  3. Rör ner äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna(inklusive mandeln) och vänd ner i bunken.
  5. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  7. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  8. Skär längderna i 2 cm tjocka skivor och stoppa tillbaka dem i ugnen i ca 10 min för att torka.
  9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (minst 30 min eller över natten).
  10. Avnjut till en kopp te!

20130907-123509.jpg

3 Responses to Skorpor

  1. Rosmarie Svensson says:

    Blandade mandel mjöl och bovetmjöl katastrof platta som pannkakor. Tar efter recept nästa gång.

  2. Cecilia says:

    Jag älskar skorpor och blev toppenglad när jag hittade dessa, och allt annat gott på din sida! Hade inget havremjöl så blandade bovetemjöl med mandelmjöl och det funkade och blev jättegott:)
    Nu ska baka foccacia!

    • Susanne says:

      Hej Cecilia, Vad kul att du blev nöjd med skorporna. Bovetemjmöl och mandelmjöl låter spännande, det måste jag testa!
      Hälsningar Susanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *