Pistagefudge

Pistagefudge

De 5 senaste jularna är pistagefudge ett måste bland familjens julgodis. Den är len i konsistensen och smakar fantastiskt gott! Ska du göra ett enda sorts julgodis är det pistagefudge du ska välja.

Ingredienser för ca 70st bitar

  • knappt 2 dl skalade rostade saltade pistagenötter
  • 1 burk kondenserad mjölk (oftast 397 g)
  • 400 g mörk choklad, brukar använda Fazers mörka choklad(250 g per chokladkaka)
  • 75 g smör
  1. Börja med att klä en 20×20 cm stor form i ugnsfolie. Alternativt gör en form av ugnsfolien.
  2. Skala pistagenötterna
  3. Använd en tjockbottnad kastrull. Häll i den kondenserade mjölken och tillsätt chokladen som brutits i mindre bitar. Klicka ner smöret i mindre bitar.
  4. Värm upp allihop på svag värme under ständig omrörning tills chokladen smält och smeten är blank och slät.
  5. Bre ut ett tunt lager smet i botten på formen och strö över hälften av pistagenötterna. Tryck ner dem lite grann i smeten. Bre över ett tunt lager smet och strö över resten av pistagenötterna. Tryck ner även dem i smeten och bre över det sista av smeten.
  6. Ställ formen på ett kallt ställe för att stelna. Helst över natten.
  7. Lossa fudgen från folien och skär upp i små bitar med en vass kniv.

2013-12-23: Rättning: Fazers chokladkaka är på 250 g och inte 200 g. Har rättat i texten ovan.

3 Responses to Pistagefudge

  1. Per Håkansson says:

    Godaste julgodiset jag ätit på länge 🙂

  2. Thomas Nilsson says:

    Kan intyga att de här är riktigt mumsiga 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *