Bakdag 6 April 2014

Den 6:e april var det bakdag under min ledning för Lundabygdens Celiakiförening . Dagens tema var dekorerade tårtor och muffins.
Det var ett härligt gäng som deltog! Det var fantastiskt att kunna få tårt- och muffins-frossa. Inte varje dag det händer. 🙂

Vi bakade munkmuffins med jordgubbssylt, chokladmuffins, vaniljmuffins, tortillabröd, salsa och flera sorters frosting. Jag visade olika sätt att dekorera tårtor på. Bland annat påsktårtor och en chokladtårta. Allting var glutenfritt och laktosfritt. En stor del var dessutom mjölkfritt.

Till lunch åt vi 2 olika sorters tortillabröd fyllda med köttfärs och salsa och paprika/tomat-salsa. Majstortillas från boken Nytt bröd av Jessica Frej och Maria Blomm och chilitortillas från boken Glutenfria favoriter av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson.

Tårtorna och dess fyllningar

Alla dekorationer är gjorde av MMF (marshmallowsmassa)

Här kan du också läsa om bakdagen och se bilder. Klicka här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *