Daimfluff

Riktigt god tårtfyllning! Kan göras på andra chokladsorter också. Räcker till ett rikligt lager tårtfyllning, 24 centimeter

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 180-200g daim

Instruktioner

  1. Mixa daimern i matberedaren så det nästan blir som ett pulver eller krossa den fint i en mortel.
  2. Värm grädden på spisen. Var försiktig så att grädden inte kokar.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och häll i den krossade daimen. Rör runt. Man får röra rätt länge för att det ska lösa sig i grädden. Det gör inget om det är några bitar av daimen kvar.
  4. Häll över grädden i en bunke och låt svalna lite. Ställ sedan in bunken i kylen i minst fem timmar, helst över natten. Den måste bli riktigt kall.
  5. När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjockt och fluffigt. Obs, håll koll så du inte vispar för mycket och den blir grynig.

Strö gärna lite krossad daim på daimfluffet när du lagt det på tårtan. Mums!

 

 

2 Responses to Daimfluff

  1. Elin says:

    Hejhej! Går denna att frysa antingen före eller efter att den är vispad? Eller ska den användas färsk? 🙂 🙂

    • Susanne says:

      Hej Elin. Jag hade inte rekommenderat att frysa fyllningen då den består av grädde. Använd den då den är nygjord eller ett par dagar framåt. Med vänlig hälsning, Susanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *