Muffins är oftast godast samma dag de görs. Om de sparas någon dag värm upp dem i ugn 5-10 minuter i 150 grader eller i mikro på hög effekt i 20-30 sekunder. Muffins går superbra att frysa. Tina dem i rumstemperatur i 2-3 timmar.
De här muffinsen är fantastiskt goda! Gör sig bra till vilken frosting som helst.
Ingredienser (räcker till ca 12 st normalstora eller ca 50 minimuffins)
Valfritt: Rivet skal från 1 citron och/eller hackad choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn)
Rör smör och socker så det är smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Valfritt: Tillsätt rivet citronskal.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Sikna ner mjölblandningen och tillsätt mjölken. Rör så att allt blandas. Valfritt: tillsätt hackad choklad
Fördela smeten i 12 formar. Fyll formarna till hälften eller lite mer. Ställ dem i en muffinsplåt eller använd dubbla formar så håller de formen bättre.
Grädda i ugn i 15-20 minuter. Känn efter med en provsticka. För minimuffins grädda dem i ca 7-10 min.