Kanelbullesockerkaka

En fantastiskt god glutenfri sockerkaka med smak av kanel!
Receptet kommer från Tidningen Hembakat nr 5 2014.

För mjölkfritt: Jag har bakat med Carlshamn Mejeriers Soyghurt och Finax lågprotein mix och resultatet blev jättebra!

Du behöver:

  • 100 g smör (Alternativ: laktosfritt smör eller mjölkfritt margarin)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk (Alternativ: ersättningsprodukt som till exempel sojayoghurt)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 3 dl glutenfri mix (gärna Semper mix)

Fyllning

  • 1 msk mald kanel
  • ¾ dl strösocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  4. Tillsätt filmjölk(alt. ersättningsprodukt).
  5. Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat.
  6. Tillsätt mjölblandning och blanda ihop allt till en slät smet.
  7. Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad eller mjölad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
  8. Blanda kanel och socker.
  9. Strö över en tredjedel av blandningen i formen.
  10. Häll över en hälften av smeten som är kvar i bunken.
  11. Pudra på hälften av kanel och sockerblandningen.
    Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel och sockerblandningen.
  12. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 min.
    Låt den svalna i formen innan du tar upp den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *