Chokladmuffins

Goda och saftiga glutenfria chokladmuffins. För mjölkfria/laktosfria chokladmuffins: använd havredryck och de blir riktigt fluffiga och goda! Håller sig bra i 2 dagar. Jag föredrar att baka med Sempers mjölmixer men byt gärna ut till någon mjölmix du hellre föredrar.

Ingredienser (räcker till ca 18-20 st normalstora eller ca 60 minimuffins)

  • 4 dl semper mix (semper fin mix för mjölkfri)
  • 2 dl socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk (alternativt laktosfri mjölk, vatten, mjölkfri dryck, ris/havre/soja-dryck)
  • 1 dl olivolja (eller rapsolja)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn)
  2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skål. Rör om och blanda väl.
  3. I en annan skål vispar du ihop ägg, mjölk och olja i ca 1,5 min med elvisp.
  4. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet.
  5. Fyll formarna till hälften eller lite mer än hälften. Grädda ca 12 – 15 min i mitten av ugnen för normalstora muffins. (7-10 minuter för minimuffins)
  6. Låt svalna och dekorera eller ät som de är. Mums!

2 Responses to Chokladmuffins

  1. Ylva Mannila says:

    Hur många muffins blir det?

    • Susanne says:

      Hej Ylva,
      Med tanke på mängden vätska och mjöl blir ca 18-20 normalstora muffins och ca 60 minimuffins. Jag har uppdaterat receptet. Minimuffins är oftast lagom att grädda i 7-10 minuter och normalstora 12-15 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *