Vit chokladfrosting

Morotsmuffins

Mmm…vilken god frosting! Hade denna frosting på de här morotsmuffinsen och vilken bra kombination. Mums! Jag älskar smaken av Philadelphiafärskost. Använd laktosfri färskost, choklad och smör för laktosfritt. Lagom att göra en halv sats om du inte planerar spritsa på massor av muffins.

Receptet kommer från boken “Söta bakverk från Manuela´s Diner”.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 150 g florsocker
  • 200 g vit choklad, smält och avsvalnad
  • 250 g färskost, Philadelphia eller Mascarpone

Gör så här

  1. Häll smöret och florsockret i en skål och rör tills det är fluffigt.
  2. Tillsätt den smälta, avsvalnade chokladen och färskosten och rör tills det är ordentligt blandat.
  3. Häll frostingen i en spritspåse och använd en stor tyll och spritsa på dina muffins. Eller bred ut över annan valfri kaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *