Dessertpizza med polly- #bakamedpolly

Glutenfri dessertpizza

Polly på pizza? Ja du läste rätt. När du är sugen på pizza och dessert samtidigt varför inte komponera ihop en dessertpizza. Cloetta har fram till den 22 oktober en tävling där man ska dela med sig av sitt mumsigaste polly-bakverk under #bakamedpolly på Instagram. www.bakamedpolly.se

Efter att bakidéerna flugit runt i huvudet ett par dagar landade det i att en dessertpizza med Polly, det skulle jag göra.

Jag hittade ett recept på en naturligt glutenfri pizzabotten som jag velat pröva ett tag.  Kan varmt rekommendera receptet. Nillaskitchen.com – naturligt glutenfri pizza fri från vetestärkelse

Glutenfri dessertpizza

Så här gjorde jag dessertpizzan:

  1. Gör pizzadeg från valfritt recept.
  2. När pizzadegen har jäst klart ta en klump och tryckt ut i en springform på valfri storlek. Den på bilden är 15cm.
  3. Pensla pizzabottnen med smält smör och strö över strösocker.
  4. In i ugnen på 225 grader (jag använde varmluft), Jag gräddade ca 5 minuter tills pizzabottnen fått lite färg.
  5. Jag tog ut bottnen och penslade på hallonsylt. In i igen på ca 2 minuter.
  6. Lägg på valfri topping. Jag valde att lägga på ett par Polly med hallonsmak från Polly-Kick-påsen. In i ugnen igen tills polly-godisarna har smält och pizzan fått fin färg.
  7. Låt svalna lite grann och strö sedan över hackade pollypuffar och dekorera med hallon.
  8. Sikta över florsocker.
  9. Njut sedan! Den älskades av båda vuxna och barn. Det här kommer göras fler gånger.
    Degen räcker till ca 8 minipizzor.

Förslag på smaksättningar:

  • Bre på nutella på pizzan och låt den bli varm sista minuterna i ugnen. (Eller bre på när pizzan är klar i ugnen. )
  • Strö på hackad/riven choklad
  • Lägg på äppelskivor (blandade med kanel och socker)
  • Valfritt godis –  polly, marshmallows, daim….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *