Pajdeg med kesella

Den här pajdegen är smidig och gör mig aldrig besviken. Jag använder oftast Semper Mix men det går lika bra med Semper Fin Mix och Semper Grov mix. Vill man kan man kombinera och ta hälften grov och hälften fin eller vanlig mix. Jag föredrar att köra min deg i matberedaren från början till slut men för hand går också bra.

Ugnstemperatur 200 grader (över/under-värme)

Ingredienser (4-6 portioner, en normalstor pajform)

  • ca 3 dl glutenfri mjölblandning (180g)
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 1 dl kesella
  • 1-2 msk vatten

Gör så här

  1. Stoppa ner mjöl, salt och smör i en matberedare och låt det köra tills det blir en grynig massa. Det går även bra att göra degen för hand.
  2. Tillsätt lite kesella och lite vatten i taget. Arbeta samman allt i matberedare eller för hand tills en smidig och slät deg bildas.
  3. Tryck ut degen i formen eller kavla ut degen mellan plastfolie. En form på ca 24 cm är lagom. Eller använd portionsformar (räcker till ca 8 st).
  4. Nagga degen med en gaffel.
  5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen, 200 grader, ca 10-12 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *