Maränger De blev riktigt spröda och goda. Testade både att göra små mini maränger och normalstora.
Ingredienser:
200g äggvita ( 5-7 st)
2 tsk citronsaft
100+100 g socker
200g florsocker
Valfri pastafärg
Sätt ugnen på 100grader.
Vispa de kylskåpskalla äggvitorna och citronsaft tills skummet
börjar lyfta i rostfri skål. (Jag använde plastskål och det gick bra det med, förutsatt att skålen är helt ren)
Strö i 100g socker och vispa med stora tag. Strö i resten av sockret under vispning.
Öka till full hastighet och vispa tills de blir fast marängskum.
Sikta florsockret och vänd ner det i marängskummet med hjälp av en slickepott.
Vill du färga marängsmeten så kan du lägga i olika skålar och färga med en liten klick
pastafärg i valfria färger.
Lägg bakplåtspapper på plåtarna och börja spritsa marängtoppar. Strö på lite strössel om du känner för det.
Grädda i ugnen tills de blivit torra
Normalstora maränger: ca 90 minuter i ugnen
Minimaränger: 20-25 min i ugnen