En mycket len och god chokladmousse med fin textur som gifter sig väl med de limemarinerade hallonen. Helt gudomlig på KarlFazers mjölkchoklad eller på en fin mörk choklad.
Ingredienser chokladmousse 4-6 personer
- 2 dl vispgrädde (vispas)
- 1 dl vispgrädde (kokas)
- 1 1/2 dl mörk choklad (ca 100g)
- 1/2 dl äggula (ca 2 äggulor)
- 1 dl sockerlag (50% socker och 50% vatten)
Ingredienser limemarinerade hallon
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- skal från 1 lime
- Saft från en lime
- 3 dl frysta hallon
- Citronmellis som dekoration
Chokladmousse
- Vispa upp 2 dl grädde och ställ sedan in i kylen.
- Koka 1 dl grädde och häll det över chokladen. Blanda tills du får en len och fin tryffel.
- Separera äggulan från äggvitan och lägg äggulan i en bunke du kan vispa i.
- Koka upp sockerlagen och häll den över äggulan under tiden som du vispar för hand. Vispa tills du får ett härligt skum.
- Blanda sedan i chokladtryffeln i skummet. Blanda väl och sedan sist i med den vispade grädden. Blanda väl tills moussen är ser glansig ut.
- Fyll i valfria glas och ställ in i kylen.
Limemarinerade hallon
- Koka upp socker, vatten, limeskal, limesaft.
- Lägg i hallon och låt svalna och sätta smak.
- Lägg på moussen i glasen innan servering.