Ljuvligt len dessert som får det att pirra till i munnen. Enkel att göra till många gäster på till exempel en buffé.
Ingredienser (10-15 personer)
350g frysta hallon
3 äggvitor och 3 äggulor
1 1/2 dl vit sirap
4 gelatinblad
1 1/4 dl vispgrädde
3 msk socker
2 msk + 1 1/2 dl torrt mousserande vin ( till exempel prosecco)
Ca 200g färska bär till garnering
1-3 dagar innan festen
Tina och mixa hallonen i matberedare eller med stavmixer. Passera hallonpurén genom en finmaskig sil, det ska bli ca 2 dl. Ställ i kylen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Tillsätt sirapen och fortsätt vispa ca 1 minut.
Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa grädden fluffig.
Blanda äggulor, socker och 2 msk mousserande vin i en liten kastrull på svag värme och vispa oavbrutet tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen.
Ta upp gelatinbladen och skaka av dem. Rör ner den i krämen. Rör i resten av det mousserande vinet, lite i taget.
Vänd ner krämen i äggvitevispet.
Blanda i hallonpuren och därefter den vispade grädden.
Häll mousseblandningen i glas. Ställ i kylen minst 4 timmar.
Tidigt på festdagen
Garnera med bär. Låt stå kallt fram till servering.
Här med smält vit choklad ovanpå istället för bär.