De 5 senaste jularna är pistagefudge ett måste bland familjens julgodis. Den är len i konsistensen och smakar fantastiskt gott! Ska du göra ett enda sorts julgodis är det pistagefudge du ska välja.
Ingredienser för ca 70st bitar
- knappt 2 dl skalade rostade saltade pistagenötter
- 1 burk kondenserad mjölk (oftast 397 g)
- 400 g mörk choklad, brukar använda Fazers mörka choklad(250 g per chokladkaka)
- 75 g smör
- Börja med att klä en 20×20 cm stor form i ugnsfolie. Alternativt gör en form av ugnsfolien.
- Skala pistagenötterna
- Använd en tjockbottnad kastrull. Häll i den kondenserade mjölken och tillsätt chokladen som brutits i mindre bitar. Klicka ner smöret i mindre bitar.
- Värm upp allihop på svag värme under ständig omrörning tills chokladen smält och smeten är blank och slät.
- Bre ut ett tunt lager smet i botten på formen och strö över hälften av pistagenötterna. Tryck ner dem lite grann i smeten. Bre över ett tunt lager smet och strö över resten av pistagenötterna. Tryck ner även dem i smeten och bre över det sista av smeten.
- Ställ formen på ett kallt ställe för att stelna. Helst över natten.
- Lossa fudgen från folien och skär upp i små bitar med en vass kniv.
2013-12-23: Rättning: Fazers chokladkaka är på 250 g och inte 200 g. Har rättat i texten ovan.
Godaste julgodiset jag ätit på länge 🙂
Tack Per! Vad roligt att höra. 🙂
Kan intyga att de här är riktigt mumsiga 🙂