Tobleroneparfait

20130907-111905.jpg
Fantastisk god tobleroneparfait! Tänk fryst glass gjord på Toblerone. Vid servering ringlas chokladås över.

Receptet kommer från Allt om mat, nr 11, 2013

Ingredienser till 10-12 personer

  • 250g tobleronechoklad
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
Chokladkolasås
  • 75g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk kakao
Tillbehör
  • Färska bär, till exempel blåbär, hallon eller vinbär
  1. Smält tobleronen i micron eller över vattenbad.
  2. Vispa äggulor och socker poröst. Lösvispa grädden
  3. Blanda ihop den smälta tobleronen och äggblandningen. Vänd ner grädden.
  4. Häll smeten i en form, ca 1 1/2 liter.
  5. Ställ fomen i frysen ca 6 timmar.
  6. Kolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda till simmig konsistens, ca 5 min. Låt såsen svalna.
  7. Servera såsen till parfaiten tillsammans med färska bär.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *