En god tårtfyllning som går bra ihop med lemoncurd. Receptet fanns med i Buffé-tidningen 6-7 2013.
För laktosfri: använd laktosfria produkter av grädde och kvarg.
Ingredienser
- 4 dl vispgrädde
- 2 1/2 dl kvarg 10 % (Till exempel Kesella)
- 4 msk florsocker
- 3/4 liter färska jordgubbar
- 1 burk lemoncurd (320g) eller hemmagjord lemoncurd
- björnbär och blåbär till garnering
- Vispa grädden fluffig. Blanda ner kvarg och florsocker.
- Ansa och skiva jordgubbarna.
- Dela tårtbottnen i en över- och en underdel. Bred på lemoncurden, lägg på jordgubbarna och 1/4 av gräddröran. Lägg på överdelen.
- Fördela resten av gräddröran över och runt tårtan. Garnera med björnbär och blåbär.
Tårtbotten på ljust muscovadosocker.