Maränger
De blev riktigt spröda och goda. Testade både att göra små mini maränger och normalstora.
Ingredienser:
- 200g äggvita ( 5-7 st)
- 2 tsk citronsaft
- 100+100 g socker
- 200g florsocker
- Valfri pastafärg
- Sätt ugnen på 100grader.
- Vispa de kylskåpskalla äggvitorna och citronsaft tills skummet
börjar lyfta i rostfri skål. (Jag använde plastskål och det gick bra det med, förutsatt att skålen är helt ren) - Strö i 100g socker och vispa med stora tag. Strö i resten av sockret under vispning.
- Öka till full hastighet och vispa tills de blir fast marängskum.
- Sikta florsockret och vänd ner det i marängskummet med hjälp av en slickepott.
- Vill du färga marängsmeten så kan du lägga i olika skålar och färga med en liten klick
pastafärg i valfria färger. - Lägg bakplåtspapper på plåtarna och börja spritsa marängtoppar. Strö på lite strössel om du känner för det.
- Grädda i ugnen tills de blivit torra
Normalstora maränger: ca 90 minuter i ugnen
Minimaränger: 20-25 min i ugnen