Fantastisk god tobleroneparfait! Tänk fryst glass gjord på Toblerone. Vid servering ringlas chokladås över.
Receptet kommer från Allt om mat, nr 11, 2013
Ingredienser till 10-12 personer
- 250g tobleronechoklad
- 6 äggulor
- 1 dl strösocker
- 5 dl vispgrädde
Chokladkolasås
- 75g smör
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 dl ljus sirap
- 1/2 dl vatten
- 2 msk kakao
Tillbehör
- Färska bär, till exempel blåbär, hallon eller vinbär
- Smält tobleronen i micron eller över vattenbad.
- Vispa äggulor och socker poröst. Lösvispa grädden
- Blanda ihop den smälta tobleronen och äggblandningen. Vänd ner grädden.
- Häll smeten i en form, ca 1 1/2 liter.
- Ställ fomen i frysen ca 6 timmar.
- Kolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda till simmig konsistens, ca 5 min. Låt såsen svalna.
- Servera såsen till parfaiten tillsammans med färska bär.