Mjölkchokladmarängsmörkräm

Åh vilken fantastisk god marängsmörkräm! Ytterligare ett recept från Roy Fares. En fantastisk len marängsmörkräm som kan smaksättas med valfri choklad. Jag använda KarlFazers mjölkchoklad. Det måste ni prova! Skulle du få över så går det jättebra att frysa in.

Satsen räcker till att spritsa utanpå en 22- 23cm tårta+ flera lager fyllning

Ingredienser

  • 300 g mjölkchoklad (eller annan valfri choklad)
  • 300 g rumstempererat osaltat smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g äggvitor (4-5 st)
  • 220g strösocker (2,5 dl)
  • 1 nypa salt
  1. Mät upp smöret och skär i små kuber och låt bli rumsvarmt.
  2. Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen      temperatur.
  3. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och värm tills alla socker kristaller har smält(en temperatur på ca 65 grader), vispa med en handvisp mellan varven.
  4. Ta bort skålen från värmen, vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat.
  5. Vispa sedan ner lite i taget av smöret. Tillsätt vaniljsockret.
  6. Vispa sist  i chokladen lite i taget. (Obs, chokladen får inte vara varm)
  7. Går bra att göra dagen innan och ha den stående ut i rumstemperatur, mycket smidigare att jobba med den då. Kan användas som tårtfyllning, täcka tårtor med eller som frosting till muffins. Kan frysas in. Ta upp från frysen kvällen innan du ska använda den och vispa upp den igen rumstempererad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *