Len hallonmarängsmörkräm

Mmm…riktigt god som tårtfyllning. Gör marängsmörkräm enligt följande recept. Du kan utelämna vaniljsockret om du önskar. Smaka av och känn efter vad du gillar.

Ingredienser

  • ca 100g hallon till en sats marängsmörkräm gjord på 5 äggvitor. (Smaka av tills du uppnått den hallonsmak du vill ha)

Alternativ 1: Värm upp hallonen i en kastrull på spisen. Sila bort kärnorna i en finmaskig sil. Låt svalna till rumstemperatur innan du blandar i moset i marängsmörkrämen. Jag tycker det blir mer hallonsmak när hallonen har värmts upp.

Alternativ 2: Mixa färska hallon till en puré med en handmixer eller mosa ordentligt med en gaffel. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna. Blanda i hallonmoset och njut av en fantastiskt len och god kräm.

Tips: Efter du lagt på fyllningen ta färska hallon och lägg jämt över fyllningen innan du lägger på nästa tårtbotten. Det tillför en en extra friskhet till tårtan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *