Goda och saftiga glutenfria chokladmuffins. För mjölkfria/laktosfria chokladmuffins: använd havredryck och de blir riktigt fluffiga och goda! Håller sig bra i 2 dagar. Jag föredrar att baka med Sempers mjölmixer men byt gärna ut till någon mjölmix du hellre föredrar.
Ingredienser (räcker till ca 18-20 st normalstora eller ca 60 minimuffins)
- 4 dl semper mix (semper fin mix för mjölkfri)
- 2 dl socker
- 4 tsk bakpulver
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 1 1/2 dl kakao
- 1 ägg
- 3 dl mjölk (alternativt laktosfri mjölk, vatten, mjölkfri dryck, ris/havre/soja-dryck)
- 1 dl olivolja (eller rapsolja)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn)
- Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skål. Rör om och blanda väl.
- I en annan skål vispar du ihop ägg, mjölk och olja i ca 1,5 min med elvisp.
- Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet.
- Fyll formarna till hälften eller lite mer än hälften. Grädda ca 12 – 15 min i mitten av ugnen för normalstora muffins. (7-10 minuter för minimuffins)
- Låt svalna och dekorera eller ät som de är. Mums!
Hur många muffins blir det?
Hej Ylva,
Med tanke på mängden vätska och mjöl blir ca 18-20 normalstora muffins och ca 60 minimuffins. Jag har uppdaterat receptet. Minimuffins är oftast lagom att grädda i 7-10 minuter och normalstora 12-15 minuter.