Menu

Morotsmuffins

Det här är de godaste och saftigaste morotsmuffins jag ätit. Ett stort plus för att de håller sig bra i flera dagar också. Vi hade en vit chokladfrosting på och det passade riktigt bra till morotssmaken.

Receptet kommer från boken “Söta bakverk från Manuela´s Diner” och jag bytte vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Värt att tänka på är att det blir mycket smet som räcker till ca 24 st normalstora muffins. Det går bra att halvera receptet om du inte vill göra lika många.

Ingredienser 

  • 320 g glutenfri mjölmix
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt
  • 230 g smör (rumsvarmt)
  • 400 g socker
  • 4 stora ägg
  • 0,85 dl varm mjölk (helst 3%)
  • 4-5 medelstora rivna morötter
  • 1 medelstort rivet äpple
  • Valfritt: 50 g hackade valnötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader. Jag använde varmluftsugn.
  2. Sätt pappersformar i en eller två muffinsplåtar beroende på om du gör en hel eller halv sats smet.
  3. Sikta mjöl, bakpulver, kanel och salt i en skål och sätt åt sidan.
  4. Häll rumsvarmt smör och socker i en skål och rör på medelhög hastighet tills det är fluffigt, ca 5 minuter. Sänk sedan hastigheten till lägsta och tillsätt äggen, ett åt gången och rör efter varje. Rör tills äggen är en del av smeten, men inte längre än så.
  5. Tillsätt mjölblandningen och den varma mjölken i två omgångar. Rör tills det är blandat. Blanda i de rivna morötterna, äpplet och eventuellt hackade valnötter.
  6. Fyll formarna till 2/3.
  7. Grädda mitt i ugnen ungefär 17-18 minuter för normalstora och ca 12-13 min för minimuffins. Låt dem svalna helt.

 

 

Du kanske också är intresserad av?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *