Menu

Glutenfritt bageri – FriendsOfAdam

Hej,
Vill tipsa om ett glutenfritt bageri i Stockholm. FriendsOfAdam. Jag har själv inte varit och besökt bageriet men det ska jag definitivt göra nästa gång jag är i Stockholm.

Igår söndag i Nyhetsmorgon var en av bagarna från FriendsOfAdam med och bakade fiberfrallor och kardemummasemlor. Det såg riktigt gott ut. Han använde något som heter durramjöl. Tyckte detta lät spännande så jag har beställt deras bok Friendly Bread idag. Beställde ett bokpaket med durramjöl, psylliumfröskal och rårismjöl och bok.

Någon som har testat durramjöl? Besökt bageriet?

 

Friendlybread, Baka glutenfritt

Glutenfritt Bakpaket med Brödbok!

Du kanske också är intresserad av?

Tags: , , , ,

7 thoughts on “Glutenfritt bageri – FriendsOfAdam”

 1. HelenaF says:

  Köper bröd från Friends of Adam varje gång jag är i Stockholm. Visst, en liten limpa kostar 60-80 kr styck men de är tunga och massiva och skulle räcka länge om de inte vore så himla goda…
  Semper o Fria bröd mfl köpebröd känns plötsligt som tomma luften och klet och jag betalar hellre för kvalitet!
  Bakar bröd ur boken du nämner ovan och mina ungar älskar det. Till och med min glutentålande mycket brödkritiska man äter vårt glutenfria bröd numera! Det riktigt grova brödet (dansk) är ljuvligt gott – ett sånt glutenfritt bröd har jag saknat i 15 år!

  1. Susanne says:

   Hej Helena!
   Tack för din kommentar. 🙂 Kul att höra hur ni har det hemma hos er. Min man är inte heller så förtjust i glutenfria bröd men Foccacian som jag brukar göra tycker han riktigt mycket om. Hemma är det endast jag som är glutenintolerant nämligen.
   Tycker Friendsofadams receptbok är riktigt fin! Jag har fortfarande mycket att testa från boken. Då får jag se till och baka den danska limpan helt enkelt! Den får prioriteras upp! En fråga till dig Helena, köper du durramjöl från deras hemsida eller får du tag på det från annat håll?

   Med vänlig hälsning,
   Susanne

 2. Tina says:

  Såg förresten på nätet att man kan hitta durra/sorghum i asiatiska, t ex indiska, butiker för mycket billigare peng än Friends of Adams svindyra variant. Kan ju vara värt att kolla upp.
  /Tina

 3. Tina says:

  Jag testade sconesreceptet på paketet, men tog 2 tsk fiberhusk och 1,5 dl rismjölk istället eftersom jag inte tål komjölk och inte tycker mig må bra av sojaprodukter (påverkar sköldkörteln och vi som ej tål gluten har ofta redan nedsatt sköldkörtel så varför förvärra det?). De blev mycket bra. Jag gillar Friends of Adams kex, men ogillar deras priser: 59 kr för ett litet paket – hallå?
  Jag har dock experimenterat fram egna kex som man kan variera själv:
  2 dl hirsflingor
  3 dl kokande vatten som hälls på hirsflingorna. Låt stå några minuter och svälla. Tillsätt därefter
  1 dl linfrön
  1 dl sesamfrön
  1 dl solrosfrön (eller pumpafrön om man vill variera)
  1 dl kokosflingor
  Salt
  Ev kryddor om man vill ha det, t ex krossad fänkål, anis, timjan, vallmfrön eller vad man nu gillar – fantasin är enda begränsningen.
  Rör om och tillsätt 2-3 dl rismjöl så att det blir en relativt fast deg.
  Lägg en klick deg på ett bakplåtspapper och vik över och kavla tunt, ungefär 1 mm tjockt. Skär upp i bitar och lägg på bakplåt. Grädda i 150-200 grader tills de är torra/genombakade, vilket kan ta 15-20 min beroende på ugnen. Förvara i plåtburk. Mycket goda tycker vi.

  Smartamaten.se har f ö en del glutenfria recept, likt mig undviker hon också konstgjorda glutenmixar som innehåller konstiga tillsatser som inte är så bra för magen.

  1. Susanne says:

   Tack Tina för tipsen! Fin sida du har. Mycket inspirerande där!

  2. Susanne says:

   Nu har jag också testat sconesreceptet! Riktigt goda var dom! Ska med fördel ätas nygräddade! Då är de som godast!
   /Susanne

 4. Eva Persson says:

  Hej!
  Jag har bakat med durramjölet. På FriendsOfAdams hemsida valde jag 2 recept med durramjöl. Glutenfria Scones blev lyckade. De bakades med soygurt, för att vara mjölkfria. Det Glutenfria Solros-och havrebrödet jäste mycket bra och brödet blev saftigt och höll ihop. Det såg proffsigt ut med solrosfrön och havregryn ovanpå. För säkerhets skull tog jag ljummet vatten. Båda recepten rekommenderas.
  Eva Persson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *