Fantastiskt len och god tårtfyllning. Den smälter i munnen! Passar bra till vit chokladmousse. Gör gärna dagen innan tårtan ska fyllas. Receptet kommer från tidningen Hembakat 3/2013. Räcker till en normalstor tårta. Använd tårtbottnen med muscovadosocker.
- Ca 100g hallon
- 5 äggvitor
- 2 1/3 dl strösocker
- 250g rumsvarmt smör
- Mixa hallonen till en puré med en handmixer eller mosa ordentligt med en gaffel. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
- Vispa äggvitorna och sockret med en handvisp i en värmetålig bunke över vattenbad tills blandningen är ca 65 grader eller tills sockerkristallerna smält. Ta bort skålen från värmen.
- Vispa smeten till en vit och fluffig marängsmet med en elvisp eller köksmaskin. Tillsätt smöret och vispa i ytterligare några minuter. Om smeten blir grynig kan du ställa skålen över vattenbadet och vispa tills smeten blir slät igen. Om smeten blir för varm går det bra att kyla ner den i kylskåpet för att sedan vispa upp den igen.
- Blanda ner hallonen i smeten till en jämn marängfrosting. Låt smeten stå i kylen i någon timme.
Här i denna tårtbottnen med riktigt mycket hallonmarängsmörkräm i ett lager och nutella och vita chokladknappar uppepå.