Menu

Min födelsedagstårta 2014

På jobbet har vi en oskriven regel som säger att när man fyller år så bjuder man kollegorna på något gott. Jag bakade en chokladtårta som var helt fantastiskt god. Det mesta enligt Roy Fares recept men bytte ut till glutenfri mjölmix. Tårtan var fylld med marshmallowfyllning och mjölkchokladmarängsmörkräm. Jag fyllde inte tårtan exakt som Roy Fares. Freestylade lite. 😉 Min blev med 3 lager fyllning. Dekorerade sedan med 2 rader Polly.

I orginalreceptet ska det vara kolasås i tårtan också. Det utelämnade jag. Får testas en annan gång. För fler gånger kommer det bli med tanke på hur god denna tårtan är!

Recepten hittar du här:

Montering

  1. Bred ut ett jämt med marshmallowfyllning på botten. Bred sedan ut ett lager marängsmörkräm uppepå. Upprepa på nästa våning.
  2. Lägg på botten nr 3 och spackla tårtan slät med marängsmörkräm och ställ in i kylen 30 minuter så den får stelna. Detta för att “låsa in” smulorna från tårtbottnen.
  3. Spackla upp tårtan med resterande marängsmörkräm. För att få så att tårtan ser snurrad ut som min tar man och lägger tårtan på ett snurrfat. Snurrar på fatet samtidigt som man håller en tesked emot och går uppåt med skeden eller så tar man en liten pallet. Gjorde samma sak på sidorna.
  4. Dekorera valfritt.

 

 

Du kanske också är intresserad av?

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *