Den 6:e april var det bakdag under min ledning för Lundabygdens Celiakiförening . Dagens tema var dekorerade tårtor och muffins.
Det var ett härligt gäng som deltog! Det var fantastiskt att kunna få tårt- och muffins-frossa. Inte varje dag det händer. 🙂
Vi bakade munkmuffins med jordgubbssylt, chokladmuffins, vaniljmuffins, tortillabröd, salsa och flera sorters frosting. Jag visade olika sätt att dekorera tårtor på. Bland annat påsktårtor och en chokladtårta. Allting var glutenfritt och laktosfritt. En stor del var dessutom mjölkfritt.
Till lunch åt vi 2 olika sorters tortillabröd fyllda med köttfärs och salsa och paprika/tomat-salsa. Majstortillas från boken Nytt bröd av Jessica Frej och Maria Blomm och chilitortillas från boken Glutenfria favoriter av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson.
Tårtorna och dess fyllningar
- Glutenfri banantårta fylld med skivad banan och grädde, mjölkchokladganache och chokladlinser. Ganachen fanns ävan ovanpå tårtan.
- Glutenfri och laktosfri påsktårta med kaninen ovanpå bestod av en chokladbotten fylld med hallonmarängsmörkräm.
- Glutenfri, laktosfri och mjölkfri påsktårta dekorerad som kyckling var fylld med blåbärssylt, blåbärsmarängsmörkräm samt marängsmörkräm smaksatt med lemon curd.
- Glutenfri, laktosfri och mjölkfri tårta gjord på chokladtårtbotten och fylld med hallonmarängsmörkräm.
Alla dekorationer är gjorde av MMF (marshmallowsmassa)
Här kan du också läsa om bakdagen och se bilder. Klicka här.