Menu

Hallonmousse

En god hallonmousse som passar utmärkt som tårtfyllning men även som dessert. Fyllningen är stabil, enkel att göra och den smakar gudomligt. Tänk på vilka hallon du köper. Frysta hallon från billighetsmärken är inte lika goda. Passar till ett rikligt lager fyllning i en 24 cm tårta. Fungerar även två mindre tårtor som till exempel en 20cm och en 15cm tårta.

Kan göras laktosfri med laktosfria produkter.

Ingredienser

  • 200 g frysta hallon (+ ca150g hela hallon på samma lager som hallonmoussen)
  • 0,5-0,75 dl florsocker (Blandas med hallonmoset och färskosten. Välj mängd beroende på hur söt/syrlig du vill ha din hallonmousse)
  • 100 g färskost
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde

Instruktioner

  1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka ca 2 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund. Släng kärnresterna.
  2. Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten. Blanda i florsockret. (Välj mängd florsocker beroende på hur söt/syrlig du vill ha din hallonmousse.)
  3. Blötlägg gelatinbladen.
  4. Vispa grädden. Den ska vara ordentligt vispad men inte så den blir grynig.
  5. Värm resten av hallonmoset och smält gelatinbladen i det. Låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostblandningen och blanda till sist ner det i den vispade grädden.
  6. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.

En halv timme får den gärna stelna i kylen så rinner den inte ur tårtan när man fyller den.

Vill du kan du lägga tinade eller färska hallon på lagret med hallonmousse. Det blir riktigt friskt.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *