Banankaka

20130907-121508.jpg
Saftig och god glutenfri banankaka som jag gör då jag har bananer som blivit bruna.

Ingredienser

  • 2 mogna bananer
  • 0,75-1,5 dl socker (god även med mindre mängd socker)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 100g smält smör
  • 2,5 dl glutenfritt mjöl (har testat med både Finax och Semper)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna
  3. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en separat skål.
  4. Rör i ingredienserna i ovan nämnd ordning med mjölblandningen sist.
  5. Häll i smeten i en avlång smord och bröad form.
  6. In i ugnen i ca 40 minuter
  7. Låt kakan svalna en stund i formen innan du tar ut den.
  8. Avnjut som den är eller som dessert med en klick vaniljvisp. Håller sig saftig 2-3 dagar.

20130907-121516.jpg

7 Responses to Banankaka

  1. Christina Embretsem says:

    Går den här kakan att frysa!

    • Susanne says:

      Hej Christina. Förlåt för sent svar. Banankakan går jättebra att frysa. Gör det ofta.

  2. Valeria says:

    Ska det stå 1 tsk bakpulver och sen 1/2 tsk bikarbonat?

    • Susanne says:

      Hej Valeria. Det stämmer att det ska vara de mängderna. Blandas tillsammans med mjölet. Med vänlig hälsning, Susanne

  3. Katarina says:

    Saftig och toppengod. Vi hade slut bikarbonat hemma. Läste att 1/2 tsk bikarbonat kan ersättas av 1 tsk bakpulver samt en “sur” ingrediens. Vi ersatte 3 av 4 msk mjölk med yoghurt. 1 dl socker blev bra. Kakan blev gräddad i en rund form och borde kunna vara tårtbotten ev med Philadelphia topping. Tack för receptet.

  4. Wilma says:

    Så himla god! Superfin konsistens trots att den är glutenfri! Nästa gång tar jag nog Dick den mindre mängden socker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *