Tårta täckt med chokladglasyr

Häromveckan fick maken med sig en tårta till sitt jobb på Furuboda Folkhögskola att bjuda sina elever på. De tyckte den var riktigt mumsig!

Det var en minitårta fylld med blåbärsmousse och hemmagjord vaniljkräm.
Jag spritsade chokladglasyr runt hela.  Oj så mumsigt det blev! Samma glasyr jag hade till minicupcakes under Öppet hus 20 mars. Receptet på chokladglasyren kommer från Laila Lindholm. Mängden kaffe kan gärna ökas upp till 1,5-2 msk istället. Smaka av efter hand så du får en smak som du gillar.

Laktosfritt: Byt ut smör och Philadelphiaost mot laktosfria alternativ 

Leilas chocolate frosting

Ingredienser (Till ca 16 normalstora cupcakes)

  • 60g rumsvarmt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao av god kvalitet
  • 1 msk varmt kaffe eller varmt vatten
  • 100 g philadelphiaost
  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och kakao krämigt.
  2. Vispa i philadelphiaosten.
  3. Rör sist ner kaffet.
  4. Spritsa/bred frostingen på dina cupcakes och dekorera med strössel eller blommor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *