Menu

Tårta med sommarskuggan

Den här tårtförfrågan med Sommarskuggan måste ha varit den roligaste hittills! Mycket små detaljer plus att det är barnens favorit! Sommarskuggan är en figur på SVT BARN som ställer till med massa bus, till barnens jubel!

Jag bakade tårtbotten i en 30cm form. Först på 5 ägg och det blev lagom att dela bottnen i 2 delar. Sedan en sats på 2,5 ägg(vispade ett ägg med en gaffel och tog hälften av ägget till smeten) som blev perfekt till en del till.

Jag skrev ut en bild på Sommarskuggan och skar ut formen på tårtbottnen efter jag delar vittnen och staplat alla tårtdelarna på varandra. (Funderar på att göra Sommarskuggan-dammsugare av resterna dom blev över med svart marsipan och doppa ändarna i svart dekorchoklad…mums)

Tårtan fyllde jag med en sats hallonmousse och extra hallon och på lager nr 2 hade jag vaniljkräm i ett runt lager och sedan glasskräm(vaniljkräm blandat med grädde) över.

Jag spacklade tårtan med vitchokladmarängsmörkräm. Tårtan är sedan täckt och dekorerad med marsipan från Allt Om Cupcakes butik i Malmö.

Du kanske också är intresserad av?

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *