Glutenfria daimkakor

I början på september var jag på öppet hus i Lund som Lundabygdens celiakiförening hade anordnat. Kvällens tema var kakor och bullar. Vi fick provsmaka båda hembakt och köpekakor. Mums!

Då hade det bakats daimkakor. De blev genast mina favoriter. När dottern skulle fira sin 1-årsdag bakade jag dem för första gången hemma och de blev precis som jag minns dem! Åh så goda! Mannen håller med om  att de blev riktigt goda!

Jag följde receptet men hade i lite mer mjöl i mina.

Daimkakor (ca 100 st)

Ingredienser:
5 dl rårörsocker
250g margarin
2 ägg
ca 7 dl mjölmix (Semper Mix använde jag)
1 tsk vaniljsocker
3 hackade dubbeldaim

  1. Blanda 5dl rårörsocker, 250 g margarin och 2 ägg med elvisp.
  2. Blanda i ca 7 dl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och tre hackade dubbeldaim.
  3. Rör ihop och gör rulle av degen. (Ta lite mer mjöl om du inte kan görs en rulle av degen)
  4. Skär 0,5-1 cm tjocka bitar och tryck ut dem lite grann på en plåt.  (de kommer flyta ut en del sen så lägg dem inte för tätt)
  5. Gräda i 200 grader i ca 5-10 min beroende på ugn. De ska få lite färg utan att bli brända. (Jag har en varmluftsugn så de var klara på 5,5 min trots jag använde vanlig över och undervärme.)

2 Responses to Glutenfria daimkakor

  1. christina johnson says:

    Hej susanne härlig sida du har ,
    ska testa lite av varje
    ha en trevlig helg i detta regn väder
    häls Christina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *