En mycket len och god chokladmousse med fin textur som gifter sig väl med de limemarinerade hallonen. Helt gudomlig på KarlFazers mjölkchoklad eller på en fin mörk choklad.
Ingredienser chokladmousse 4-6 personer
2 dl vispgrädde (vispas)
1 dl vispgrädde (kokas)
1 1/2 dl mörk choklad (ca 100g)
1/2 dl äggula (ca 2 äggulor)
1 dl sockerlag (50% socker och 50% vatten)
Ingredienser limemarinerade hallon
1 dl socker
1 dl vatten
skal från 1 lime
Saft från en lime
3 dl frysta hallon
Citronmellis som dekoration
Chokladmousse
Vispa upp 2 dl grädde och ställ sedan in i kylen.
Koka 1 dl grädde och häll det över chokladen. Blanda tills du får en len och fin tryffel.
Separera äggulan från äggvitan och lägg äggulan i en bunke du kan vispa i.
Koka upp sockerlagen och häll den över äggulan under tiden som du vispar för hand. Vispa tills du får ett härligt skum.
Blanda sedan i chokladtryffeln i skummet. Blanda väl och sedan sist i med den vispade grädden. Blanda väl tills moussen är ser glansig ut.