Mörk chokladmousse och limemarinerade hallon

20130917-181924.jpg
En mycket len och god chokladmousse med fin textur som gifter sig väl med de limemarinerade hallonen. Helt gudomlig på KarlFazers mjölkchoklad eller på en fin mörk choklad.

Ingredienser chokladmousse 4-6 personer

  • 2 dl vispgrädde (vispas)
  • 1 dl vispgrädde (kokas)
  • 1 1/2 dl mörk choklad (ca 100g)
  • 1/2 dl äggula (ca 2 äggulor)
  • 1 dl sockerlag (50% socker och 50% vatten)

Ingredienser limemarinerade hallon

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • skal från 1 lime
  • Saft från en lime
  • 3 dl frysta hallon
  • Citronmellis som dekoration
Chokladmousse
  1. Vispa upp 2 dl grädde och ställ sedan in i kylen.
  2. Koka 1 dl grädde och häll det över chokladen. Blanda tills du får en len och fin tryffel.
  3. Separera äggulan från äggvitan och lägg äggulan i en bunke du kan vispa i.
  4. Koka upp sockerlagen och häll den över äggulan under tiden som du vispar för hand. Vispa tills du får ett härligt skum.
  5. Blanda sedan i chokladtryffeln i skummet. Blanda väl och sedan sist i med den vispade grädden. Blanda väl tills moussen är ser glansig ut.
  6. Fyll i valfria glas och ställ in i kylen.
Limemarinerade hallon
  1. Koka upp socker, vatten, limeskal, limesaft.
  2. Lägg i hallon och låt svalna och sätta smak.
  3. Lägg på moussen i glasen innan servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *