Tårtfyllning – Kesellagräddröra och lemoncurd

En god tårtfyllning som går bra ihop med lemoncurd. Receptet fanns med i Buffé-tidningen 6-7 2013.
För laktosfri: använd laktosfria produkter av grädde och kvarg.

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl kvarg 10 % (Till exempel Kesella)
  • 4 msk florsocker
  • 3/4 liter färska jordgubbar
  • 1 burk lemoncurd (320g) eller hemmagjord lemoncurd
  • björnbär och blåbär till garnering
  1. Vispa grädden fluffig. Blanda ner kvarg och florsocker.
  2. Ansa och skiva jordgubbarna.
  3. Dela tårtbottnen i en över- och en underdel. Bred på lemoncurden, lägg på jordgubbarna och 1/4 av gräddröran. Lägg på överdelen.
  4. Fördela resten av gräddröran över och runt tårtan. Garnera med björnbär och blåbär.

Tårtbotten på ljust muscovadosocker. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *