Menu

Cupcakes med saffran och vit choklad

Glutenfria mazarincupcakes har blivit mina absoluta favoriter. De är lätta att göra, fantastiskt goda och klara flera dagar utan att bli torra. Nu när det närmar sig jul gjorde jag en lite juligare variant med saffran, rivet citronskal och vit choklad.

Receptet räcker till 50 minicupcakes. Eller 16 normalstora. Gör en mindre sats om du ska gör minicupcakes och du inte planerar storbak. 😉

Ingredienser
500g Odense mandelmassa
250g rumsvarmt smör
5st ägg
1dl Semper mix (eller vetemjöl om du tål det)

2 förslag på mindre sats
200g/300g Odense mandelmassa
100g/150g rumsvarmt smör
3 st/4 st ägg
0,4dl/0,6dl Semper mix (eller vetemjöl om du tål det)

Fyllning
150g Odense vita chokladknappar, gärna mer 😉 (100g om du gör mindre sats eller hela påsen om du vill ha mycket choklad!)
2 pkt saffran á 0,5 g (1 pkt vid mindre sats)
1/2 riven citron (1/4-1/2 vid mindre sats)

  1. Sätt ugnen på 175 grader. (Jag hade min ugn på varmluft)
  2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
  3. Tillsätt saffran och ett ägg i taget under vispning.
  4. Vänd i mjölet för hand.
  5. Blanda i citronskalet och chokladen.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter om du gör normalstora. Gör du mini cupcakes grädda dem i ca 11-13min. Lite färg kan de gott få men se till så att de inte blir brända. Låt dem svalna helt.

Kan med fördel bakas dagen innan då de håller sig saftiga länge.
Jag hade grädde på mina och dekorerade med små tomteluvor gjorda av röd marsipan.

Har även bakat dem som halloween cupcakes fast utan saffran och vit choklad.

 

Du kanske också är intresserad av?

Tags: , , , , , ,

3 thoughts on “Cupcakes med saffran och vit choklad”

  1. Zoran says:

    Jepp, kan bara hålla med. De var väääldigt goda :).

    Tack så mycket Susanne!

  2. Liselotte says:

    Hej,
    Jag måste bara prova göra dessa CupCakes till helgen!
    Prova denna chokladkakan, en klar favorit. Jag brukar dock byta ut glasyren till CupCake frosting med Philadelphiaost…
    http://www.svt.se/gokvall/recept/mauds-franska-chokladtarta
    Mvh,
    Liselotte (Lundabygdens Celiakiförening)

    1. Susanne says:

      Hej Liselotte! Ja du måste verkligen testa för de är såååå goda! Jag har fortfarande några kvar och de är lika goda idag och de bakades i söndags.
      Chokladkakan ser jättesmarrig ut. Den måste jag testa!
      /Susanne

Leave a Reply to Zoran Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *